Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

Αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου για τρεις από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς

Δεν χορηγείται μέχρι νεωτέρας άσυλο από την αρμόδια ελληνική υπηρεσία στους τρεις από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.

Πάντως πηγές της Υπηρεσίας Ασύλου, διευκρίνιζαν ότι με την εξέλιξη αυτή δεν ανοίγει κατ' ανάγκη ο δρόμος για την έκδοση των τριών τούρκων στρατιωτικών.

Δύο εκ των τριών στρατιωτικών δεν παρέλαβαν το σχετικό έγγραφο, ενώ ο ένας το παρέλαβε και διαχωρίζεται η περίπτωσή του. Αυτός αποκτά δικαιώμα να κάνει αίτηση εντός 15 ημερών στην Αρχή Προσφυγών.

 Για τους άλλους δύο η υπόθεση θεωρείται ότι τίθεται στο αρχείο και σύμφωνα με το νόμο έχουν δικαιώμα να ζητήσουν να ανοίξει εκ νέου ο φάκελός τους σε εννέα μήνες.

Η Αγκυρα είχε υποβάλει στις 18 Αυγούστου μέσω του υπουργείου Εξωτερικών αίτημα δικαστικής έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών, οι οποίοι προσγείωσαν στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ερντογάν.

Το αίτημα προωθήθηκε για περαιτέρω επεξεργασία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin