Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2016

Ο Μπάϊντεν προειδοποίησε την Ουκρανία, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν επέστησε την προσοχή στην ουκρανική κυβέρνηση, ότι θα πρέπει να υλοποιήσει τις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε να κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση, το Κίεβο, όπως είπε, ενδέχεται να δει, την ΕΕ να άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει κατά της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

«Γνωρίζουμε, ότι αν θα δώσουν αφορμή στην ΕΕ, υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον πέντε χώρες, που θα πουν ‘Θέλουμε να αποχωρήσουμε' από τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας», δήλωσε ο Μπάιντεν, μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της Νέας Υόρκης.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος δεν διευκρίνισε ποιες χώρες είναι υπέρ της άρσης των κυρώσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν δεν λύνουν το πρόβλημα στην Ουκρανία, ενώ ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, εξέφρασε την άποψη ότι οι κυρώσεις είναι επιζήμιες για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ωφελούν μόνο τις ΗΠΑ. Επιπλέον, ψηφίσματα που ζητούσαν να μετριασθεί το καθεστώς των κυρώσεων ενέκριναν η Κάτω Βουλή και η Γερουσία της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, όπως επίσης και οι Αρχές τεσσάρων ιταλικών περιφερειών.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος παραδέχτηκε ότι από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία, ξοδεύει δύο ή τρεις ώρες την εβδομάδα στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει με τους ουκρανούς ηγέτες, τους οποίους προσπαθεί να πείσει να συνεχίσουν αποφασιστικά τις μεταρρυθμίσεις, «εμφυσώντας» την ίδια στιγμή στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, την ιδέα να συνεχίσουν την πολιτική των κυρώσεων.
[greece-russia2016.gr]
22/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin