Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ υπολογίζουν και στους τζιχαντιστές στην πτώση του Άσαντ

Οι ΗΠΑ είχαν εξ αρχής επενδύσει στη στρατολόγηση τρομοκρατών κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στο πλαίσιο ενός εναλλακτικού σχεδίου δράσης για την αλλαγή του καθεστώτος, υποστήριξε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είχαν δεσμευθεί εξ αρχής για τον διαχωρισμό των ανταρτών από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και την επιλεκτική υποστήριξη μόνο των πρώτων, όμως έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε πως οι ΗΠΑ ‘συνωμοτούσαν’ (sic), από την αρχή, να χρησιμοποιήσουν την Αλ Νόσρα για να επισπεύσουν την αλλαγή του καθεστώτος», δήλωσε ο Λαβρόφ στο πρακτορείο BBC World.

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ πως «δεν είχαν τελικά καμία πρόθεση» να διαχωρίσουν το μέτωπο της Αλ Νόσρα από τους «μετριοπαθείς επαναστάτες». «Υποστήριζαν ότι ο διαχωρισμός των ανταρτών από την Αλ Νόσρα ήταν πρώτη τους προτεραιότητα. Παρά τις υποσχέσεις αυτές, δεν έκαναν τίποτα για αυτό», συνέχισε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών.
 [ skai.gr/kathimerini.com.cy]
30/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin