Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2016

Το Αφγανιστάν υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με τον «χασάπη της Καμπούλ»

Το Αφγανιστάν υπέγραψε σήμερα συμφωνία ειρήνης με έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου της χώρας, τον Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, γνωστό και ως «Χασάπης της Καμπούλ», διασφαλίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την ασυλία από δικαστικές διώξεις και διευκολύνοντας ενδεχόμενη επιστροφή του στην πολιτική.

Για τους κατοίκους της αφγανικής πρωτεύουσας, από τους οποίους ορισμένες εκατοντάδες διαδήλωσαν σήμερα κατά της συμφωνίας, ο Χεκματιάρ είναι αυτός που ως πρωθυπουργός, διέταξε τον τυφλό βομβαρδισμό της πόλης στις αρχές της δεκαετίας του '90, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων και καταστροφών. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Χασάπη της Καμπούλ», έγραφαν τα πλακάτ των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Η επισφράγιση της ειρήνης με το κίνημά του, το Χεζμπ-ι-Ισλάμι, δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εξεγερμένων στη χώρα, είναι μια συμβολική νίκη για τον πρόεδρο Άσραφ Γάνι, την ώρα που οι συνομιλίες με τους Ταλιμπάν βρίσκονται σε αδιέξοδο.
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy
22/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin