Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016

Δεν θα σταλεί βοήθεια στο Χαλέπι χωρίς συντονισμό από τη συριακή κυβέρνηση και ΟΗΕ

Η κυβέρνηση της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε διανομή βοήθειας στο Χαλέπι χωρίς να έχει προηγηθεί συντονισμός από την ίδια και τα Ηνωμένα Έθνη, ιδίως για εκείνη τη βοήθεια που θα προέρχεται από την Τουρκία, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

"Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι που δεν συντονίζεται διαμέσου της συριακής κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως από το τουρκικό καθεστώς", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφέρθηκε σε μια ανακοίνωση του "τουρκικού καθεστώτος για την πρόθεσή του να αποστείλει αυτό που αποκαλεί ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι".

Το Σάββατο, ο τούρκος​ υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η χώρα του ξεκίνησε "τις ετοιμασίες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι".

Στο μεταξύ, ρώσοι στρατιώτες εγκατέστησαν ένα σημείο παρακολούθησης στον δρόμο Καστέλο έναν ζωτικής σημασίας άξονα για τη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα δημοσιογράφους που βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Interfax και Ria Novosti, ρώσοι στρατιώτες έλαβαν θέσεις και εγκατέστησαν ένα "κινητό κέντρο παρακολούθησης"...
 ΑΠΕ-ΜΠΕ
13/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin