Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2016

Οι πρόσφυγες να «απωθούνται» προς τη Λιβύη για να μη φθάνουν στην Ιταλία

O υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τάχθηκε σήμερα υπέρ της ιδέας «να απωθούνται» το πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στη Λιβύη «προκειμένου να μην φθάνουν στην Ιταλία», ένα μέτρο που σύμφωνα με τον ίδιο θα είχε «αποτρεπτικό αντίκτυπο».

Ενώπιον της μαζικής άφιξης προσφύγων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, «είμαστε αποφασισμένοι στη Βρετανία να βοηθήσουμε την Ιταλία, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλευρό του Ιταλού ομολόγου του, Πάολο Τζεντιλόνι, στη Φλωρεντία.

«Εξετάζουμε τη δική μας εμπλοκή» στην επιχείρηση Σοφία, με τη συμμετοχή των βρετανικών πολεμικών πλοίων HMS Diamond και HMS Entreprise προκειμένου «να βοηθήσουμε να απωθήσουμε ορισμένα από αυτά τα πλοία. Πιστεύω προσωπικά ότι θα πρέπει τα (πλοία) να τα απωθήσουμε όσο το δυνατόν κοντύτερα στις ακτές ώστε να μην φθάσουν στην Ιταλία» και η επιχείρηση να έχει «έναν περισσότερο αποτρεπτικό αντίκτυπο», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin