Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2016

Ακιντζί: Ανεφάρμοστος σήμερα ο χάρτης Ανάν για το εδαφικό

Εννέα μέρες πριν από την κοινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζού, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ο χάρτης του σχεδίου Ανάν, ύστερα από δώδεκα χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζού οι πρόνοιες του σχεδίου για την επιστροφή (σ.σ: στους Ελληνοκυπρίους) εδαφών δεν είναι δυνατόν να ισχύσουν σήμερα, γιατί, όπως είπε, «πολλά έχουν αλλάξει και κάθε μέρα που περνά χωρίς λύση, δεν βοηθά στην επίτευξη λύσης». Οι αλλαγές, πρόσθεσε, πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με τις προσδοκίες και των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι το εδαφικό συζητήθηκε από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων πρόσφατα, χωρίς αναφορά σε περιοχές και χάρτες, αλλά κατά τρόπο γενικό.

Η θέση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, με υπόδειξη της 'Αγκυρας, είναι ότι η ρύθμιση του εδαφικού πρέπει να αφεθεί στο τέλος των διαπραγματεύσεων μαζί με το θέμα της ασφάλειας - εγγυήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin