Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

Μέρκελ: Συμμετοχή στην ανακατανομή προσφύγων

Με 500 άτομα μηνιαίως από την Ελλάδα θα προχωρήσει στην επίτευξη της κατανομής των προσφύγων η Γερμανία.

Οι άνθρωποι που θα δέχεται θα είναι κυρίως πρόσφυγες που επιθυμούν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που επικαλείται πηγές στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε στη Βιέννη την Ελλάδα και την Ιταλία ότι θα τις βοηθήσει: «Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τη παράτυπη μετανάστευση. Γι' αυτό θα δεχόμαστε "μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες μηνιαίως", οι οποίοι χρειάζονται μια προοπτική».

«Έχουμε το καθήκον να συμμετάσχουμε στην κατανομή των 160.000 προσφύγων», είπε η γερμανίδα καγκελάριος στη Βιέννη, η οποία όμως δεν πιστεύει ότι ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν θα μετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Με ικανοποίηση η Μέρκελ διαπίστωσε ότι μικρότερες χώρες δέχονται να μετάσχουν στην κατανομή των προσφύγων.

Η Μέρκελ είπε επίσης ότι η δικαιοδοσία της FRONTEX θα επεκταθεί μέχρι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, κάτι το οποίο ζήτησε η ίδια η Αθήνα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε επίσης ότι ο επαναπατρισμός όσων δεν εγκρίνεται η αίτηση ασύλου πρέπει να προχωρήσει και για το λόγο αυτό πρέπει το συντομότερο να συναφθούν συμφωνίες με το Πακιστάν και τις χώρες της βόρειας Αφρικής «ούτως ώστε να γίνει σαφές ότι οι πολίτες των χωρών αυτών θα επαναπατρίζονται. Επιπλέον πρέπει να καταπολεμηθούν οι αιτίες της φυγής και πρέπει να προσφέρουμε στους πρόσφυγες λύσεις παραμονής κοντά στην πατρίδα τους», είπε η Μέρκελ στη Βιέννη.
 elzoni.gr
26/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin