Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016

Γερμανός ΥΠΕΞ: Αναθεώρηση των συμφωνιών της Ε.Ε. θα οδηγούσε "στη μέση του πουθενά"

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε σήμερα ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει η αναγκαία ομοφωνία προκειμένου να αναληφθούν νέα μεγάλα βήματα προς την ολοκλήρωσή της μετά την απόφαση που έλαβαν οι Βρετανοί στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για την αποχώρηση της χώρας τους από την Ένωση.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δανό ομόλογό του Κρίστιαν Γένσεν ο Σταϊνμάιερ προειδοποίησε επίσης να μην γίνουν απόπειρες αποσύνθεσης της υπάρχουσας δομής της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, οι ενέργειες για την αναθεώρηση των συμφωνιών που ισχύουν σήμερα θα οδηγούσαν σε μακρές, περίπλοκες διαπραγματεύσεις που τελικά θα οδηγούσαν την Ένωση "στη μέση του πουθενά".

Αντιθέτως, οι χώρες μέλη θα πρέπει να επικεντρωθούν στους τομείς όπου εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, δηλαδή στη μετανάστευση, την ανεργία των νέων και την ασφάλεια, σε θέματα δηλαδή όπου στο παρελθόν η ΕΕ δεν είχε καταφέρει να καταλήξει σε κάποια συμφωνία.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin