Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2016

Συρία: Το "Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" κατηγορεί τον τουρκικό στρατό και τους αντάρτες για τον θάνατο αμάχων

Το "Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" δήλωσε σήμερα ότι 24 άμαχοι σκοτώθηκαν σε τουρκικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Αυγούστου στη Συρία, και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι δεν ταυτοποιεί σωστά τους στόχους της αναφέροντας ότι οι κούρδοι αντάρτες κρύβονται ανάμεσα στους πολίτες.

Το Human Rights Watch αναφερόταν σε επιδρομή που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" στη βόρεια Συρία, στόχος της οποίας είναι η εκδίωξη των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των κούρδων ανταρτών.

Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού τότε είχε κάνει λόγο για τον θάνατο "25 τρομοκρατών" του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και της συριακής του πτέρυγας, του PYD, τονίζοντας ότι οι κουρδικές δυνάμεις είχαν πάρει "όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε άμαχοι που ζουν στην περιοχή να μην υποστούν καμιά απώλεια".

Ωστόσο το HRW δηλώνει η τουρκική επιδρομή στοίχισε τη ζωή "24 αμάχων, ανάμεσά τους 6 παιδιά καθώς και μεταξύ 10 και 15 μαχητών που κρύβονταν ανάμεσα στους άμαχους".
ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin