Σάββατο, Σεπτεμβρίου 03, 2016

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Μείωση των παραβόλων και των προστίμων τακτοποίησης αυθαιρέτων, όπως και διετή παράταση έως τις 8 Οκτωβρίου 2018, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Με το νομοσχέδιο καθορίζονται θέματα, όπως η αύξηση του αριθμού των δόσεων στις 80 από τις 60 που είναι σήμερα, η μεταφορά του συντελεστή δόμησης, η μείωση των προστίμων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων χωρίς τη συμφωνία των συνδικαιούχων, καθώς και η έκδοση αδειών αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Επιπλέον, για τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν μεταξύ 1983 και 1993 θα καταβάλλεται το 60% του προστίμου, έναντι 80% που ισχύει σήμερα. Επίσης, για υπόγεια, σοφίτες κ.λπ. θα καταβάλλεται το 30% του προστίμου που αναλογεί, έναντι 50% σήμερα.

Με τον ίδιο νομοσχέδιο επανέρχεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης, αυτή την φορά όχι μόνο για διατηρητέα αλλά για κάθε ακίνητο στο οποίο αποστερήθηκε το δικαίωμα δόμησης.
 elzoni.gr
3/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin