Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2016

Γερμανικό ΥΠΕΣ: Εξαρτάται από την Ελλάδα η επαναπροώθηση προσφύγων

Μετά την αντίδραση της Αθήνας στις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπ. Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ περί επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα, το γερμανικό υπ Εσωτερικών διευκρινίζει:


Στη χθεσινή συνέντευξη του στην εφημερίδα Welt am Sonntag ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δεν έκανε κάποιες νέες δηλώσεις αλλά απλώς επανέλαβε παλαιότερες θέσεις του, τόνισε σήμερα στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τομπίας Πλάτε, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Επιθυμία της Γερμανίας είναι η εφαρμογή και πάλι του Κανονισμού του Δουβλίνου ειδικά σε ό,τι αφορά την ρύθμιση για επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα που έχει σταματήσει να εφαρμόζεται από το 2011.

  • Δεδομένου ότι η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ελλάδα "δεν παραβιάζει" τη σχετική ρύθμιση σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πλάτε, προϋπόθεση για την επανέναρξη των επαναπροωθήσεων είναι η τήρηση ευρωπαϊκών στάνταρτ στη διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, τα κράτη μέλη της ΕΕ και η Κομισιόν είναι της άποψης ότι ως τώρα δεν έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά όμως ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία πλήρους εφαρμογής των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τον Κανονισμό του Δουβλίνου...
 Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin