Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2016

Ο Πούτιν ζητά από τις ΗΠΑ να επιτηρούν τις ανθρωπιστικές αποστολές

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατέψουν τις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, δήλωσε ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά από συνάντηση μαζί του στη Μόσχα.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαφωνούν για την ευθύνη της καταστροφής από επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής κοντά στο Χαλέπι τη Δευτέρα, η οποία ακύρωσε την συμφωνία εκεχειρίας στη χώρα. Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η ευθύνη ανήκει σε ρωσικά μαχητικά, το οποίο αρνείται η Μόσχα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένο σκάφος των ΗΠΑ βρισκόταν στην περιοχή όταν έγινε η επίθεση.

Ο Γκάμπριελ, ο οποίος συναντήθηκε ιδιαιτέρως με τον Πούτιν για περίπου μία ώρα την Τετάρτη, είπε ότι ο ρώσος ηγέτης αρνείται την συμμετοχή της Ρωσίας στο συμβάν και πρόσθεσε ότι ο Πούτιν έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την ενεργοποίηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.


  • «Να μην είναι διαθέσιμη μόνο η Ρωσία»

Η επιθυμία του Πούτιν, ανέφερε ο αντικαγκελάριος, είναι «να μην είναι διαθέσιμη μόνο η Ρωσία με τις δικές της δυνάμεις για την παρακολούθηση τέτοιων αποστολών», αλλά να συμμετέχουν και οι ΗΠΑ.
 zougla.gr
22/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin