Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2016

«Η Ρωσία ευθύνεται για την επίθεση στο κονβόι» επιμένουν οι ΗΠΑ

Τη Ρωσία εξακολουθούν να «δείχνουν» οι ΗΠΑ ως υπεύθυνη για την αεροπορική επίθεση κατά της πομπής φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στο Χαλέπι της Συρίας, την ώρα που οι διπλωματικές προσπάθειες για την παράταση της εκεχειρίας στη μεσανατολική χώρα συνεχίζονται.

«Θεωρούμε τη ρωσική κυβέρνηση υπεύθυνη για αεροπορικές επιθέσεις στο χώρο αυτό, δεδομένου ότι η δέσμευσή τους σύμφωνα με την εκεχειρία ήταν βεβαίως να παύσουν οι επιχειρήσεις αέρος εκεί όπου κινείται η ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μπεν Ρόουντς.

Τόνισε πάντως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν να συνεχίσουν την εκεχειρία στη Συρία, αλλά προβληματίζονται για την «αποτυχία της Ρωσίας να δείξει καλή πίστη».

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο ρωσικά πολεμικά, διακόπτοντας την εκεχειρία που είχε διαρκέσει μία εβδομάδα έως τότε. Δύο αξιωματούχοι είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι δύο ρωσικά πολεμικά Sukhoi SU-24 υπερίπταντο της πομπής τη στιγμή ακριβώς που έγινε η επίθεση αργά τη Δευτέρα. Στην επίθεση καταστράφηκαν 18 φορτηγά από μια πομπή 31 συνολικά οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin