Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2016

Μπαρόζο: Διακρίσεις σε βάρος του

Για διακρίσεις σε βάρος του κατηγορεί την Κομισιόν ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά από τις διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν να υποβάλει στην επιτροπή δεοντολογίας της, για τα νέα του καθήκοντα στην τράπεζα Goldman Sacks.

ΣΕ επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μπαρόζο –που διετέλεσε πρόεδρός της από το 2004 έως το 2014- υπερασπίζεται σθεναρά την απόφασή του να εργαστεί για την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

«Λέγεται πως το γεγονός ότι εργάζομαι για τη Goldman Sachs εγείρει θέματα ακεραιότητας», σημειώνει στην επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή των Financial Times.

«Αν και σέβομαι το γεγονός ότι ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, οι κανόνες είναι σαφείς και πρέπει να τηρούνται. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και εντελώς άδικοι. Είναι μεροληπτικοί εναντίον μου και εναντίον της Goldman Sachs», συμπληρώνει.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος τη Κομισιόν υποστηρίζει ότι οι εν λόγω ενέργειες είναι ασυνεπείς σε σχέση με αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με άλλα πρώην μέλη της Κομισιόν.
 elzoni.gr
14/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin