Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016

Την Τουρκία επισκέφθηκαν 60.000 Ρώσοι τουρίστες αφότου ξανάρχισαν οι πτήσεις τσάρτερ

Την Τουρκία επισκέφθηκαν 60.000 ρώσοι τουρίστες από τότε που άρχισαν και πάλι οι πτήσεις τσάρτερ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στον τουριστικό μας τομέα τα πράγματα άρχισαν να κινούνται. Μετά την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί στις πτήσεις τσάρτερ από την Ρωσία, στην χώρας μας ήρθαν 60 χιλιάδες ρώσοι τουρίστες. Έχουμε μεγάλες ελπίδες για την περαιτέρω αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία», δήλωσε ο κ.Ερντογάν στην συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες στην Άγκυρα.

Οι πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είχαν διακοπεί για δέκα μήνες εξαιτίας της κρίσης που υπήρξε στις σχέσεις των δύο χωρών μετά το συμβάν με την κατάρριψη από τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 τον Νοέμβριο του 2015.

Οι σχέσεις άρχισαν να βελτιώνονται το καλοκαίρι του 2016 μετά την επιστολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με την οποία ζητούσε συγνώμη για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν στις 30 Ιουνίου υπέγραψε σχετικό διάταγμα για την άρση της απαγόρευσης των πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία, ενώ η ρωσική κυβέρνηση στις 28 Αυγούστου πήρε μια ανάλογη απόφαση, με αποτέλεσμα η πρώτη πτήση τσάρτερ να πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: www.ria.ru, greece-russia2016.gr
30/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin