Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2016

Στα 4 δισ. ευρώ οι ζημιές από τον φονικό σεισμό στην Ιταλία

Οι περιοχές που καταστράφηκαν από τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου θα ανοικοδομηθούν ακριβώς όπως ήταν, υποσχέθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος δήλωσε ότι οι ζημιές ανέρχονται σε περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

"Η χώρα μας θα ανοικοδομήσει τις πληγείσες περιοχές όπως ήταν προηγουμένως, και θα τις κάνει ακόμη ομορφότερες, αν είναι δυνατόν", δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρέντσι εκτίμησε επίσης πως οι ζημιές ανέρχονται "τουλάχιστον στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ", ένα ποσό που μπορεί τελικά να είναι "πιο υψηλό", σύμφωνα με τον ίδιο.

"Πρέπει να φανούμε ηγέτες όσον αφορά την πρόληψη, τη δομική παρέμβαση" συνέχισε υποσχόμενος μια ανοικοδόμηση "χωρίς υποσχέσεις, χωρίς σόου".

"Όλες οι παρεμβάσεις σε σχέση με τον σεισμό θα γίνουν εκτός του Συφώνου Σταθερότητας", διευκρίνισε αναφερόμενος στους ευρωπαϊκούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλουν όρια στο δημόσιο έλλειμμα και στο χρέος των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin