Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2016

Ξεκινά η 3η φάση τουρκικής εισβολής στη Συρία. 29 μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ εμποδίστηκαν να μεταβούν στα εδάφη της Συρίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Άγκυρα δρομολογεί την τρίτη φάση εισβολής στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Την ίδια ώρα, ένταση επικρατεί ανάμεσα στις φιλοτουρκικές ομάδες και μονάδες του αμερικανικού στρατού.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι «Özgür Gün Tv» μεταδίδει την πληροφορία ότι 200 Τούρκοι στρατιώτες και ομάδες τζιχαντιστών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα έχουν αρχίσει να προωθούνται στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαπ.

Στην τουρκική επιχείρηση λαμβάνουν μέρος περίπου 2500 "μαχητές", οι οποίοι ανήκουν σε διάφορες ομάδες τζιχαντιστών της Συρίας.

  • Εν τω μεταξύ, λίγο πριν την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης, 29 μέλη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ επιχείρησαν να μεταβούν στα εδάφη της Συρίας μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα και βαρύ οπλισμό. Οι Αμερικανοί στρατιώτες εμποδίστηκαν από τις φιλοτουρκικές ομάδες και τελικά υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Ας σημειωθεί ότι οι παραπάνω πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής από την Άγκυρα.

Το Αλ Μπαπ ελέγχεται από το 2014 από το Ισλαμικό Κράτος. Σήμερα διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στα σχέδια της κουρδικής πλευράς καθώς η ενδεχόμενη κατάληψη του ανοίγει τον δρόμο για την ένωση του Ροζάβα, δηλαδή της βόρειας Συρίας με το δυτικότερο κουρδικό καντόνι, το Άφριν.
 [kathimerini.com.cy]
16/9/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin