Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2016

ΓΣΕΒΕΕ: Aλλα 18.000 λουκέτα στο επόμενο εξάμηνο

Λουκέτο για πάνω από 18.000 μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους αλλά και απώλεια 33.000 θέσεων συνολικής απασχόλησης αναμένεται να σημειωθεί στο επόμενο εξάμηνο, όπως προκύπτει από έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, η μείωση των επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο θα ανέλθει στις 18.100 και θα αφορά, κυρίως, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ, σύμφωνα με το σενάριο βάσης του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, που πραγματοποίησε την έρευνα, σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΑRC, τα πιθανά λουκέτα επιχειρήσεων που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνεπάγονται υψηλό κίνδυνο απώλειας 33.000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

Από τα στοιχεία, όμως, προκύπτει και η ανάπτυξη μίας νέας εκδοχής δυϊσμού/διχοτόμησης της αγοράς, μεταξύ επιχειρήσεων που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση και προσάρμοσαν τα οικονομικά τους στοιχεία σε μία δύσκολη συγκυρία, διατηρώντας χαμηλές προσδοκίες για το μέλλον και εκείνων των επιχειρήσεων που προηγήθηκαν της κρίσης, οι οποίες αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και προσαρμογής στο νέο περιβάλλον.

Οι νέες επιχειρήσεις (έως πέντε έτη λειτουργίας) σημειώνουν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις (23,5% των επιχειρήσεων δήλωσαν βελτίωση του τζίρου).

Πάντως, το επόμενο διάστημα, αναμένεται κορύφωση του φαινομένου της αδήλωτης επαγγελματικής δραστηριότητας ή της παράκαμψης της ελληνικής φορολογικής διοίκησης μέσα από επιχειρηματικά σχήματα, με έδρα στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin