Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Δύο Αφγανοί στρατιώτες σκότωσαν 12 συναδέλφους τους ενώ κοιμόντουσαν

Δύο Αφγανοί στρατιώτες, οι οποίοι πιστεύεται ότι σχετίζονται με τους Ταλιμπάν, δολοφόνησαν εν ψυχρώ στον ύπνο τους 12 συναδέλφους τους στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα σε στρατόπεδο στα προάστια της Κουντούζ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας που το 2015 είχε περάσει προσωρινά υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

«Οι δύο στρατιώτες διέφυγαν αφού σκότωσαν 12 συναδέλφους τους που κοιμόντουσαν, στην περιοχή Ζάχιλ Χόμαν της Κουντούζ», ανέφερε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. «Διεξάγουμε έρευνα για την υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, Μαχμουντ Ντάνις, έκανε λόγο για 13 νεκρούς στρατιώτες, υποστηρίζοντας ότι οι δύο δράστες προετοίμαζαν το έδαφος για επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο. «Καταζητούνται από την αστυνομία», διευκρίνισε.

Επιθέσεις «εκ των έσω», όπως η σημερινή, έχουν σημειωθεί πολλές φορές στους κόλπους των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, πλήττοντας το ηθικό των στρατιωτών και δημιουργώντας κλίμα καχυποψίας μεταξύ τους.
 naftemporiki.gr
27/9/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin