Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

Η Κύπρος δεν μπορεί να δεχθεί τα γερμανικά Tornados

Μερικές ώρες μετά τις πληροφορίες από το Spiegel ότι η Κύπρος είναι μια από τις δυο υποψήφιες χώρες για στάθμευση των γερμανικών μαχητικών αεροσκαφών Tornados πηγές μέσα από το υπουργείο Άμυνας σε κατηγορηματικό ύφος ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Οι ίδιες πηγές αιτιολογώντας την αρνητική στάση είπαν στην «kathimerini.com.cy» ότι με βάση τις συμφωνίες εγκαθίδρυσης οι βρετανικές βάσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώρος υποδοχής και στάθμευσης μαχητικών αεροσκαφών  άλλων χωρών.

Κάτι παρόμοιο μας εξηγήθηκε ισχύει και για τα δυο πολιτικά αεροδρόμια της Κύπρου σε Λάρνακα και Πάφο. Στα εν λόγω αεροδρόμια εκτός από τα πολιτικά αεροσκάφη μπορούν να προσγειωθούν μόνο πολεμικά αεροπλάνα υποστήριξης και σε καμία περίπτωση μαχητικά.

Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε αν από Γερμανικής πλευράς έχει υποβληθεί αίτημα για στάθμευση μαχητικών της αεροσκαφών στην Κύπρο. Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν αρνητική.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Spiegel το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας γίνονται σκέψεις τα γερμανικά Tornados που σταθμεύουν στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ να μεταφερθούν είτε στην Ιορδανία είτε στην Κύπρο.

Ως αιτία φυγής προβάλλεται η ένταση που δημιουργήθηκε στις σχέσεις με την Τουρκία από την απαγόρευση εισόδου σε γερμανούς βουλευτές εξαιτίας της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
 [kathimerini.com.cy]
25/8/16
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin