Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2016

Ποιες τράπεζες κόπηκαν στα stress tests

Πέντε τράπεζες κόπηκαν στα stress tests της ΕΚΤ. Ειδικότερα, η Monte dei Paschi, η Raiffeisen, η Banco Popular και δύο ιρλανδικές τράπεζες είχαν τη χειρότερη επίδοση, μεταξύ 51 τραπεζών από όλη την ευρωζώνη, πλην Ελλάδας και Πορτογαλίας.

«Η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων δείχνει βελτίωση της ανθεκτικότητας του τραπεζικού συστήματος της ζώνης του ευρώ» ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, την οποία συντόνισε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ), συμμετείχαν 51 τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), μεταξύ των οποίων 37 σημαντικά πιστωτικά ιδρύματα που υπόκεινται στην άμεση εποπτεία της ΕΚΤ, τα οποία καλύπτουν το 70% περίπου του ενεργητικού του τραπεζικού τομέα στη ζώνη του ευρώ.

Τα αποτελέσματα της άσκησης δημοσιεύθηκαν από την ΕΑΤ. Οι 37 τράπεζες που υπόκεινται στην εποπτεία της ΕΚΤ συμμετείχαν στην άσκηση με μέσο δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CommonEquityTier 1 - CET1) στο 13%, ο οποίος είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη 11,2% στο πλαίσιο της προηγούμενης άσκησης του 2014 σε επίπεδο ΕΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι καλύτερα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη νέα κρίση από ότι θεωρούνταν. Ως προς τη Γερμανία εύσημα αποδόθηκαν στην δημόσια τράπεζα NRW του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, ενώ Deutsche Bank και Commerzbank πέρασαν οριακά το τεστ της EBA.
  elzoni.gr
1/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin