Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2016

Steinmeier: Να μην διακοπούν οι συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας

Ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα εμπόδιζε την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, τάχθηκε ωστόσο κατά της "πρόωρης" διακοπής των διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

 Επιπλέον, σε μια μάλλον ασυνήθιστη παρέμβαση, χαρακτήρισε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ "κήρυκα μίσους".

Μιλώντας σε μια κομματική συγκέντρωση στο Στράλζουντ, ο κ. Σταϊνμάιερ παραδέχτηκε ότι οι γερμανοτουρκικές σχέσεις είναι αυτή την περίοδο τεταμένες, λόγω της αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στην απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτή τη στιγμή "δεν υπάρχει βάση για συνομιλίες", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, διότι η Άγκυρα εκτιμά ότι το Βερολίνο από τη μια πλευρά δεν παίρνει σοβαρά υπόψη την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ από την άλλη η γερμανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τις μαζικές συλλήψεις και τις απολύσεις που ακολούθησαν στον δημόσιο τομέα.

Παρόλα αυτά ο κ. Σταϊνμάιερ τόνισε ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα εμπόδιζε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε ωστόσο να μην διακοπούν πρόωρα οι συνομιλίες, καθώς αποτελούν το μοναδικό μοχλό πίεσης των Ευρωπαίων προς την Άγκυρα, σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα τις συλλήψεις χιλιάδων δημόσιων λειτουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin