Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

Η Γερουσία της Βραζιλίας έκρινε ένοχη τη Rousseff

Η Γερουσία της Βραζιλίας ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ από το αξίωμά της, βάζοντας τέλος σε μια υπόθεση που είχε πολώσει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και παραλύσει την πολιτική ζωή, τους τελευταίους εννέα μήνες.

Πάντως, η Γερουσία της Βραζιλίας αποφάσισε να μην στερήσει από την Ντίλμα Ρουσέφ τα πολιτικά δικαιώματά της για την επόμενη οκταετία.

Εν τω μεταξύ, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα ασκήσει έφεση στην απόφαση για την καθαίρεσή της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ζοζέ Εντουάρντο Καρντόζο.

Μετά την καθαίρεση της Ρουσέφ, ο νυν αντιπρόεδρος, ο κεντροδεξιός Μισέλ Τέμερ θα ορκιστεί νέος πρόεδρος της χώρας, σε μια τελετή που θα γίνει στο Κογκρέσο στις 22.00 (ώρα Ελλάδας), όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Από τους 81 γερουσιαστές, οι 61 ψήφισαν υπέρ της καθαίρεσης και μόνο οι 20 κατά, βάζοντας τέλος στη 13ετή διακυβέρνηση της χώρας από αριστερές κυβερνήσεις.

Στη δεύτερη ψηφοφορία, οι γερουσιαστές με ψήφους 42 υπέρ έναντι 36 κατά έκριναν ότι η Ρουσέφ θα πρέπει να διατηρήσει τα πολιτικά δικαιώματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin