Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

Το Βερολίνο χαιρετίζει τη συνάντηση Putin-Erdogan: "Χρειαζόμαστε την Τουρκία και η Τουρκία χρειάζεται εμάς"

Τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε σήμερα το Βερολίνο, απορρίπτοντας ταυτόχρονα εικασίες ότι από τη συνάντηση προέκυψαν μηνύματα κατά της Ευρώπης. "Χρειαζόμαστε την Τουρκία και η Τουρκία χρειάζεται εμάς", τονίστηκε κατ' επανάληψη από τη γερμανική πλευρά.

"Χαιρετίζουμε την επίσκεψη. Εάν σκεφτείτε προς τα πίσω, το ΝΑΤΟ ανησυχούσε πολύ, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους για τη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, για την αντιπαράθεση στα εξωτερικά σύνορά του. Είναι φυσικά καλό όταν οι βασικοί παίχτες έρχονται και πάλι κοντά και επιδιώκουν να βρουν τρόπους προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους", δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ούλρικε Ντέμερ.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σαουσάν Σέμπλι χαιρέτισε το γεγονός ότι "μετά τις εντάσεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες και κατά το παρελθόν, οι δύο χώρες επιδιώκουν την προσέγγιση" και προσέθεσε: "Η διακοπή του διαλόγου και των διαύλων επικοινωνίας σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από πολύπλοκες και επικίνδυνες κρίσεις, δεν είναι ο πιο κατάλληλος δρόμος. Αυτή είναι η προσέγγιση του υπουργού Εξωτερικών, την οποία εκφράζει σε κάθε θέμα -είναι πάντα καλύτερα να μιλάς με τον άλλον από το να διακόπτεις τις συνομιλίες".

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα μηνύματα εναντίον της Ευρώπης, η κ. Σέμπλι τόνισε ότι το Βερολίνο δεν το βλέπει έτσι, ενώ ανέφερε ότι ούτε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε σημερινή του συνέντευξη, το βλέπει έτσι.
ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin