Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2016

Klaus Regling: Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το πρόγραμμα σε δύο χρόνια

«Εάν η Ελλάδα επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις, θα βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα σε περίπου δύο χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Μεταξύ των χωρών που μπήκαν σε πρόγραμμα ESM, η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση γιατί εμφάνιζε τις πιο σοβαρές οικονομικές αποκλίσεις», πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Korea Herald.

Σε ερώτηση της εφημερίδας για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, ο επικεφαλής του ESM δήλωσε πως «ο οργανισμός έχει δουλέψει με Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Κύπρο από την αρχή της κρίσης το 2010. Όλες οι χώρες, πλην της Ελλάδας, έχουν ολοκληρώσει επιτυχημένα τα προγράμματά τους και έχουν επιστρέψει στις αγορές»

«Είμαστε εν μέσω του τρίτου προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα. Μεταξύ των χωρών που μπήκαν σε πρόγραμμα ESM, η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση γιατί εμφάνιζε τις πιο σοβαρές οικονομικές και δομικές αποκκλίσεις, συνεπώς χρειαζόταν πιο αυστηρή προσαρμογή. Επιπλέον, η κυβέρνησή της δεν είχε την απαραίτητη πολιτική πυγμή ώστε να εφαρμόσει σωστά το πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin