Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2016

John Kerry: Η Βενεζουέλα δεν επιθυμεί "υγιή" διάλογο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί βαθιά για την «αποτυχία» της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να δεσμευθεί σε έναν «υγιή» διάλογο για να αντιμετωπιστεί η πολιτική κρίση στη χώρα, δήλωσε χθες ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

«Όσον αφορά τη Βενεζουέλα, έχουμε βαθιές ανησυχίες διότι η Βενεζουέλα δεν ενστερνίζεται έναν υγιή, παραγωγικό διάλογο», είπε ο Κέρι σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Μπουένος Άιρες, την πρωτεύουσα της Αργεντινής, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

«Είμαστε ακλόνητα δεσμευμένοι στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων του λαού της Βενεζουέλας», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραδώσει στις αρχές στο Μπουένος Άιρες ένα πρώτο πακέτο "αποχαρακτηρισμένων" εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης τα οποία αφορούν την εμπλοκή της Ουάσινγκτον στον «βρόμικο πόλεμο» της Αργεντινής, την επταετία (1976-83) κατά τη διάρκεια της οποίας η στρατιωτική δικτατορία επιδόθηκε σε μια εκστρατεία καταστολής των αριστερών αντιφρονούντων.
 [zougla.gr]
5/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin