Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

Μόσχα: Νεκρός σε ρωσική αεροπορική επιδρομή ο εκπρόσωπος του ISIS

Η αεροπορική επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκε ένα από τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη του "Ισλαμικού Κράτους", ο εκπρόσωπος και υπαρχηγός της οργάνωσης Άμπου Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.

Ο Αντνάνι ήταν μεταξύ των 40 μαχητών του ΙΚ που στοχοθετήθηκαν την Τρίτη από ένα βομβαρδιστικό Su-34 κοντά στο χωριό Μααρατάτ Ουμ Χος, στην επαρχία του Χαλεπιού.

"Μεταξύ των τρομοκρατών που εξοντώθηκαν βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από διάφορες πηγές, και ο πολέμαρχος Άμπου Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, γνωστός ως ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος" σημειώνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Το βράδυ της Τρίτης το ΙΚ ανακοίνωσε ότι ο Αντνάνι σκοτώθηκε στην επαρχία του Χαλεπιού "ενώ επιθεωρούσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις". Δεν διευκρίνισε όμως ούτε το πότε σκοτώθηκε ούτε τις συνθήκες του θανάτου του.

Αμέσως μετά, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο διεθνής συνασπισμός που πολεμά τους τζιχαντιστές πραγματοποίησε μια αεροπορική επίθεση στο βορειοανατολικό Χαλέπι με στόχο τον Αντνάνι, προσθέτοντας όμως ότι το αποτέλεσμα του πλήγματος αυτού ήταν ακόμη υπό διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin