Τρίτη, Αυγούστου 23, 2016

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα θα υποστηρίξει «με κάθε τρόπο» την επιχείρηση για την εκδίωξη του ISIS από την Τζαράμπλους

Η Τουρκία θα προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της στην επιχείρηση για να αποσπαστεί η πόλη Τζαράμπλους, στα συροτουρκικά σύνορα, από τα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα, λίγες ώρες αφότου σύροι αντάρτες ανέφεραν ότι προετοιμάζουν επίθεση από το τουρκικό έδαφος.

«Δεν θέλουμε το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) ούτε στο Ιράκ ούτε στη Συρία. Θα προσφέρουμε κάθε είδους υποστήριξη στην επιχείρηση (με στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών) από τη Τζαράμπλους», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Η επιχείρηση είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας, συνέχισε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει οι κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που ήδη ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια Συρία, να αποκτήσουν τον έλεγχο αυτής της συνοριακής πόλης στρατηγικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin