Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2016

Hollande: Η τρομοκρατική απειλή επηρεάζει τη γαλλική υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς του 2024

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Γαλλία τους τελευταίους 18 μήνες δεν θα αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο ίδιος έχει στο παρελθόν προειδοποιήσει για έναν μακρύ "πόλεμο" κατά των ισλαμιστών μαχητών εντός και εκτός της Γαλλίας, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έχει δηλώσει ότι είναι αναπόφευκτες περισσότερες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος.

Αρκετά θερινά φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ σήμερα η αστυνομία στο Παρίσι συνέλαβε έναν αφγανό μετανάστη, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε πηγή από την αστυνομία.

"Κάθε υποψήφια πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με το θέμα της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Ολάντ στο σημερινό φύλλο της Le Parisien. "Καμία χώρα δεν είναι απρόσβλητη".

Ο Ολάντ έφθασε χθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Γαλλίας, την παραμονή της τελετής έναρξης των Αγώνων του 2016 στην πόλη της Βραζιλίας, μερικές μόνο εβδομάδες μετά τις φονικές επιθέσεις από μαχητές που είχαν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος στις πόλεις Νίκαια και Ρουέν.


  • "Πράγματι, η απειλή είναι εκεί, αλλά η χώρα μας είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει. Και ποιος ξέρει πώς θα μοιάζει ο κόσμος το 2004", δήλωσε ο Ολάντ.

Η Γαλλία δεν έχει φιλοξενήσει θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1924 και έχασε με μικρή διαφορά τη διοργάνωση των Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο.

Η τροχαία στο βόρειο Παρίσι έθεσε σήμερα υπό κράτηση έναν αφγανό μετανάστη μία ημέρα αφότου οι υπηρεσίες ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ως υπόπτου για τον σχεδιασμό επίθεσης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin