Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016

DW: Ένοπλες περιπολίες λόγω τρομοκρατικής απειλής στο Λονδίνο

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Λονδίνο μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Γαλλία και Γερμανία, με την αστυνομία της βρετανικής μητρόπολης να εξαγγέλλει αυξημένες ένοπλες περιπολίες σε κεντρικούς δρόμους.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία οδηγούν σε πλήρη ανατροπή του μοντέλου αστυνόμευσης στο Λονδίνο με στόχο την πρόληψη και άμεση ανταπόκριση των Σωμάτων Ασφαλείας σε ενδεχόμενο χτύπημα τρομοκρατών.

Ιστορία περίπου δύο αιώνων ανατρέπει η κοινή ανακοίνωση του Ανώτατου Διοικητού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Σερ Μπέρνταρντ Χόγκαν-Όουε, και του δημάρχου της πόλη, Σαντίκ Καν, με την οποία εξαγγέλλουν την έναρξη περιπολιών από ενόπλους αστυνομικούς στους κεντρικούς δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Παραδοσιακά οι βρετανοί αστυνομικοί δεν οπλοφορούν. Είναι εξοπλισμένοι με γκλομπ και τέιζερ. Υπάρχει σώμα ενόπλων Ειδικών Δυνάμεων, αλλά τα μέλη του δεν εμφανίζονται δημόσια, παρά μόνο σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, ενώ εκτελούν περιπολίες μόνο με αυτοκίνητα...
 DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin