Κυριακή, Αυγούστου 21, 2016

Τουρκία: Επικύρωσε η Βουλή την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ

Επικύρωσε το τουρκικό κοινοβούλιο την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων της Άγκυρας με το Ισραήλ, η οποία βάζει τέλος στην εξαετή διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο πρώην συμμάχων, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη Ιουνίου, το Ισραήλ θα καταβάλει στην Τουρκία αποζημίωση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 18 εκατ. ευρώ). Η Τουρκία από την πλευρά της θα παύσει τη δίωξη σε βάρος των πρώην αρχηγών του ισραηλινού στρατού για την εμπλοκή τους στην επιχείρηση εναντίον ενός τουρκικού πλοίου που συμμετείχε σε αποστολή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Στην επιχείρηση εκείνη, το 2010, είχαν σκοτωθεί 10 Τούρκοι ακτιβιστές.

Το 2014, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη σύλληψη τεσσάρων πρώην υψηλόβαθμων αξιωματικών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και του στρατηγού Γκάμπι Ασκενάζι, του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου.
  20/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin