Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2016

Το τέμενος ενισχύει τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενισχύει τη διεθνή παρουσία και εμβέλεια της χώρας, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διάταξη σχετικά με την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα, που ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία.

«Η κατασκευή του θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση της διεθνούς εικόνας και αξιοπιστίας της χώρας μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς και διεθνή φόρα, στο πλαίσιο των οποίων διεξάγεται τακτικά διάλογος για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης και σημείωσε πως μια τέτοια μειωτική εικόνα της Ελλάδας αποδυναμώνει ταυτόχρονα και όλα τα διαπραγματευτικά της επιχειρήματα σε διεθνές επίπεδο για φλέγοντα ζητήματα και στη διεθνή προβολή της χώρας μας εν μέσω της πολυκύμαντης ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

Ο κ. Αμανατίδης υπεραμύνθηκε της ψήφισης των προτεινόμενων διατάξεων, σημειώνοντας πως σήμερα η κατασκευή και η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα εδράζεται στην ανάγκη άμεσης επίλυσης διαφόρων πρακτικών και θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές κοινότητες της συγκεκριμένης θρησκείας. Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρίνισε πως η κατασκευή του θα εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τη θρησκευτική δράση και τη συνέχειά τους και υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί ευθύνη και μέριμνα της ελληνικής πολιτείας, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα σε όλους τους ανεξάρτητους πολίτες να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ανεξαρτήτως θρησκείας και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές του Συντάγματος αναφορικά με τη θρησκευτική ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin