Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

Μπορίσοφ: Κίνδυνος για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Τις έντονες ανησυχίες τους, όπως συνηθίζουν, εξέφρασαν για ακόμη μία φορά Βουλγαρία και Ουγγαρία απέναντι στην τουρκική κρίση η οποία θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία για το μεταναστευτικό με την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Ζeitung εκφράζει την ανησυχία του για την πολιτική Ερντογάν και υπενθυμίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη απειλήσει στο παρελθόν ότι μπορεί να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Αυτή τη στιγμή είναι «πολύ της μόδας» να εμφανίζονται ορισμένοι πολιτικοί ως «θαρραλέοι ήρωες», οι οποίοι «πάνε σε πόλεμο με άρματα μάχης και αεροπλάνα», είπε δηκτικά, προσθέτοντας «όποιος όμως επιδίδεται σε λεκτικούς εκφοβισμούς, κάποια στιγμή μπορεί και να το κάνει».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ευρώπη καταγγείλει τη συμφωνία που έχει κάνει με τον Ερντογάν και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «τότε θα πραγματοποιήσει την απειλή του».

Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν «μοιραίες» για τη Βουλγαρία, είπε ο Μπορίσοφ και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει εντονότερα τα φτωχότερα κράτη μέλη για να προστατέψουν τα σύνορά τους με την Τουρκία.
 elzoni.gr
27/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin