Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016

Οι εγγυήσεις δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης, δηλώνει ο Γιλντιρίμ

Οι εγγυήσεις δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στον ανταποκριτή του τ/κ τηλεοπτικού σταθμού «Genç TV» στην Άγκυρα, Μπουρχάν Τζιανμπάζ.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε ότι η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η τ/κ και ο λόγος είναι επειδή ο τ/κ “λαός”, για χρόνια, υφίσταται αδικίες και η “ε/κ διοίκηση” εκμεταλλεύεται όλες τις πηγές του νησιού. Για τη λύση, είπε, προβλέπεται ένα μοντέλο ομοσπονδίας στο οποίο θα κυριαρχεί η ισότητα και η δικαιοσύνη, ισχυριζόμενος ότι η ε/κ πλευρά συμπεριφέρεται σαν να είναι η μόνη κυρίαρχη στο νησί και σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τ/κ, τόσο στην ΕΕ όσο και σ’ άλλες πλατφόρμες.

Πρόσθεσε ότι οι Ε/κ είναι αυτοί που πρέπει να προετοιμαστούν ουσιαστικά για τη λύση και έστειλε ένα μήνυμα στη “νότια” Κύπρο. “Αντί κάθε τρεις και λίγο να στριμώχνει τους Τ/κ, ας αναφέρει τι και μέχρι πού προτίθεται να μοιραστεί (μαζί τους)”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι ο “πρόεδρος” Ακιντζί πρέπει να αναλάβει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ για τις εγγυήσεις δήλωσε ότι “δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσής τους. Δηλαδή, όποιες και να είναι οι συνθήκες, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι παρούσα για να διασφαλίζει την ασφάλεια των εκεί αδελφών μας”.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ευχαρίστησε τους Τ/κ για τη στήριξη που έδειξαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin