Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016

Με πλήρη αποκλεισμό κινδυνεύει η σεισμόπληκτη Αματρίτσε

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αποκλεισμού από τον υπόλοιπο κόσμο βρίσκεται η σεισμόπληκτη κοινότητα Αματρίτσε στην κεντρική Ιταλία, προειδοποίησε σήμερα ο δήμαρχός της, καθότι οι εκατοντάδες μετασεισμοί των δύο τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στους δύο ορεινούς δρόμους που συνδέουν την πόλη με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο δήμαρχος Σέρτζιο Πιρότσι δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις Αρχές προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές διαδρομές που θα παρακάμπτουν επισφαλείς γέφυρες. «Προσευχόμαστε στο Θεό ότι θα βρούμε λύση, διότι διαφορετικά, με τις ζημιές που έχει υποστεί ο δρόμος, είμαστε χωρίς οδική σύνδεση», προσέθεσε.

Η κίνηση στις γέφυρες γύρω από την Αματρίτσε διακόπηκε σήμερα Παρασκευή, όμως ήδη από τις προηγούμενες ημέρες η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και διασωστών στην πόλη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πολύ μικρής χωρητικότητας του τοπικού οδικού συστήματος.

Ο σεισμός των 6,2 βαθμών, που χτύπησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 268 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες άστεγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin