Κυριακή, Αυγούστου 07, 2016

Με βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας απειλεί η Βιέννη

Η Βιέννη προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει βέτο στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, μετά τις διαστάσεις που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις καταστολής από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν ως απάντηση στην αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.  ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Εχω φωνή για το θέμα στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, όπου θα αποφασισθεί εάν θα ανοίξει νέο κεφάλαιο με την Τουρκία. Και είμαι αντίθετος» δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Kurier. Υπενθυμίζετια ότι οι αποφάσεις στο Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα λαμβάνονται με ομοφωνία.

Με τη θέση αυτή συντάσσεται και ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν, ο οποίος από την πλευρά του «θα προσπαθήσει να πείσει τους άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ότι πρέπει να τεθεί τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία» κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 16ης Σεπτεμβρίου, προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin