Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

Λιβύη: Η Τρίπολη ζητάει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Φάγεζ αλ Σαράτζ ζήτησε να αυξηθεί η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που προσφέρουν στη χώρα του οι ΗΠΑ, που ήδη εξαπολύουν αεροπορικά πλήγματα στη Σύρτη για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) που προσπαθούν να αποσπάσουν την πόλη αυτή από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανακοίνωσε σήμερα η AFRICOM, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση η οποία είναι αρμόδια για την Αφρική.

Ο Σαράτζ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το αρχηγείο της AFRICOM στη Στουτγκάρδη, στη νοτιοδυτική Γερμανία, «εξέφρασε την επιθυμία» της ΚΕΕ οι ΗΠΑ να συμβάλλουν στην «ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων» της Λιβύης, ειδικά μέσω της εκπαίδευσης των λίβυων στρατιωτικών και της «ανταλλαγής πληροφοριών», ανέφερε η AFRICOM.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Λιβύη, Τζόναθαν Ουίνερ, και ο επικεφαλής της διοίκησης των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την Αφρική, ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τόμας Ουόλντχαουζερ, από την πλευρά τους παρείχαν εκ νέου διαβεβαιώσεις για την «υποστήριξή τους στις προσπάθειες της ΚΕΕ» να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από τη Σύρτη, στην βόρεια και κεντρική Λιβύη.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν βομβαρδισμούς στη Σύρτη εναντίον των τζιχαντιστών από την 1η Αυγούστου υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin