Δευτέρα, Αυγούστου 22, 2016

Σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης η Λιβύη

Ανθρωπιστική βοήθεια χρειάζονται περισσότεροι από 2,4 εκατομμύρια Λίβυοι, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Λιβύη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Δεν έχουν φάρμακα, εμβόλια και αντιμετωπίζουν επικίνδυνες ελλείψεις στις νοσοκομειακές υπηρεσίες. Σχεδόν 300.000 παιδιά δεν πάνε σχολείο και σχεδόν 350.000 Λίβυοι έχουν εκτοπιστεί σε όλη τη χώρα» λέει ο Μάρτιν Κόμπλερ, απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη σε ανακοίνωσή του.

Ο διπλωμάτης αναφέρεται επίσης στην επισφαλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται περισσότεροι από 270.000 μετανάστες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λιβύη.

«Οι ανθρωπιστικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει η κρίση στη Λιβύη είναι τεράστιες και αυτό πρέπει να μας υποκινήσει να κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε αυτούς που χρήζουν άμεσα ανθρωπιστικής βοήθειας» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν πρόσφατα γύρω από την πόλη της Σύρτης, όπου οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης (GNA), η οποία υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, διεξάγουν από τον Μάιο επιχείρηση κατά των ενόπλων που ανήκουν στην τζιχαντιστική ISIS.
 elzoni.gr
22/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin