Σάββατο, Αυγούστου 06, 2016

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

«Ανάμεσα στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα υπάρχει μια σταθερή διήκουσα γραμμή συνέχειας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την ομάδα αμερικανών φοιτητών του πανεπιστημίου North Eastern της Βοστόνης, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μαθήματος «Διάλογος των Πολιτισμών: Η Ελλάδα του χθες και του σήμερα».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, αυτό οφείλεται στο ότι εμείς, οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά ότι είμαστε κληρονόμοι ενός μεγάλου παρελθόντος, πλην όμως δεν μπορούμε να ζούμε μόνο μ’ αυτό αν δεν αποδειχθούμε άξιοι συνεχιστές της αρχαίας κληρονομιάς μας.

«Το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα υπήρξε η κοιτίδα και το λίκνο του Ευρωπαϊκού και του Δυτικού Πολιτισμού. Και τούτο διότι κληροδότησε στον Πολιτισμό αυτόν πρωτίστως την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη. Οι αρχές αυτές είναι πυλώνες του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού.

Σήμερα οι πυλώνες αυτοί δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, ιδίως δε λόγω της αλόγιστης και χωρίς κανόνες οικονομικής παγκοσμιοποίησης και της συνακόλουθης επικυριαρχίας των "αγορών", καθώς και λόγω της τρομοκρατίας, πρωτίστως της τζιχαντιστικής, που διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Σ’ αυτόν τον αγώνα στήριξης της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας η Ελλάδα είναι παρούσα και με κάθε τρόπο δείχνει πως πρέπει να υπερασπισθούμε τις κοινές πολιτισμικές μας ρίζες. Τούτο μπορεί καθένας να το αντιληφθεί ευχερώς αν αναλογισθεί επιπλέον ότι ο Ελληνικός Λαός, με τεράστιες θυσίες, ακολουθεί αταλάντευτα την πορεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Ενώ άλλοι λαοί, χωρίς να έχουν υποστεί ούτε κατ’ ελάχιστο τέτοιες θυσίες, εγκαταλείπουν την Ευρώπη».

Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος έθεσε το ερώτημα αυτή η σημερινή ανησυχητική εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προσθέσει: «Η απάντηση είναι απλή: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον ελκυστική, ακριβώς διότι φαίνεται να εγκαταλείπει κάποιες από τις ρίζες και τις αρχές πουν την θεμελίωσαν μετά τον εφιάλτη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Κι εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας σήμερα. Η Ελλάδα αγωνίζεται και θ’ αγωνίζεται για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές ρίζες της και αρχές της. Και μ’ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα υπερασπίζεται, στο μέτρο που της αναλογεί κατά την ιστορία της και την προοπτική της, τον Ευρωπαϊκό και τον εν γένει Δυτικό Πολιτισμό».

Υποδεχόμενος τους αμερικανούς φοιτητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά του που τους συναντά πάλι στην Προεδρία της Δημοκρατίας και συνεχάρη το εμβληματικό, όπως είπε Πανεπιστήμιο North Eastern, «που είναι ένα από τα αρχαιότερα των ΗΠΑ αφού ιδρύθηκε το 1898, διότι έχει συμπεριλάβει στη διδασκαλία για τους δευτεροετείς φοιτητές το πρόγραμμα «Διάλογος των Πολιτισμών».
 elzoni.gr
6/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin