Τρίτη, Αυγούστου 16, 2016

Γερμανία: Ο Ερντογάν υποστηρίζει ισλαμιστικές οργανώσεις

«Σεισμό» προκαλεί εμπιστευτική γνωμοδότηση της γερμανικής κυβέρνησης, που φέρνει κατ' αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα το δίκτυο ARD, στην οποία αναγνωρίζεται ότι η Τουρκία είναι «κεντρικό πεδίο δράσης για ισλαμιστές ομάδες» και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει στρατιωτικές οργανώσεις σε ολόκληρη την Εγγύς και Μέση Ανατολή. Το έγγραφο βασίζεται μάλιστα σε σχετική γνωμοδότηση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η συνεργασία με ισλαμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις στην Εγγύς και Μέση Ανατολή είναι εδώ και χρόνια συνειδητή πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης και υποστηρίζεται ενεργά από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο χαρακτηρισμένο ως εμπιστευτική απάντηση σε επερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο γερμανικό Κοινοβούλιο. «Οι πολυάριθμες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και η υποστήριξη της αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της Χαμάς και ομάδων της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας από το κυβερνητικό τουρκικό κυβερνητικό κόμμα ΑΚP και τον πρόεδρο Ερντογάν υπογραμμίζουν τη ιδεολογική τους συγγένεια», όπως αναφέρεται.

Με αυτό το κείμενο η γερμανική κυβέρνηση διατυπώνει για πρώτη φορά επισήμως την άποψη ότι υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του Τούρκου προέδρου και μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, διότι η Χαμάς έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2003, σύμφωνα με το ARD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin