Τρίτη, Αυγούστου 30, 2016

Συρία: "Αντάρτες" κατέλαβαν μια πόλη στρατηγικής σημασίας στην επαρχία Χάμα

Αντάρτες κατέλαβαν τη Χαλφάγια, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στην επαρχία Χάμα της Συρίας, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των ανταρτών και μια ΜΚΟ σήμερα.

Η Χαλφάγια δέχθηκε επίθεση χθες από μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζουντ αλ Άκσα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), που κατέλαβαν πολλές θέσεις του στρατού και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Η πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά σε έναν σημαντικό οδικό άξονα, που συνδέει τις παραθαλάσσιες περιοχές με την εθνική οδό Χαλεπιού-Δαμασκού, απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από την χριστιανική πόλη Μαχράντα.

Η κατάρρευση των αμυντικών θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων επέτρεψε στους αντάρτες να καταλάβουν επίσης διάφορα χωριά της περιοχής. Απειλούν άλλο ένα, το Ταϊμπάτ αλ Ιμάμ, ανατολικά της Χαλφάγιας. Η επίθεση τους έφερε πιο κοντά στην πόλη Σόραν, προπύργιο του στρατού και πύλη προς την πόλη της Χάμας.

Μια πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό ανέφερε ότι αεροπορικές επιδρομές της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες αντάρτες, αλλά δεν επιβεβαίωσε - ούτε διέψευσε - ότι η Χαλφάγια έχει πέσει. Φιλοκυβερνητικοί ιστότοποι ανέφεραν πως ο στρατός στέλνει ενισχύσεις για να πάρει πίσω τα εδάφη που έχασε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η Χαλφάγια έπεσε, καθώς και ότι βομβαρδισμοί που πιστεύεται ότι έγιναν από συριακά αεροσκάφη είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 αντάρτες.
 zougla.gr
30/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin