Τρίτη, Αυγούστου 23, 2016

Η Γερμανία έτοιμη να δεχτεί εκατοντάδες πρόσφυγες από την Ιταλία

Το Βερολίνο συμφώνησε να δεχτεί εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται παγιδευμένοι στην Ιταλία, σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της ΕΕ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Angelino Alfano και μεταδίδει το Reuters.

Οι μετεγκαταστάσεις από την Ιταλία, όπως και από την Ελλάδα, υπολείπονται δραματικά του στόχου, καθώς πολλά κράτη-μέλη κωλυσιεργούν και εμφανίζονται εμφανίζονται επιφυλακτικά στο να δεχτούν τους πρόσφυγες στο έδαφός τους. "Ως σήμερα, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ήταν μεγάλη αποτυχία", είπε ο Alfano στην τηλεόραση της La Repubblica.

"Ωστόσο σήμερα μάθαμε πως από το Σεπτέμβρη εκατοντάδες πρόσφυγες θα μπορούν να πετούν κάθε μήνα για τη Γερμανία. Αν τα πράγματα πάνε καλά με τη Γερμανία, πιστεύουμε ότι θα πάνε καλά και με άλλες χώρες", πρόσθεσε.

Το Reuters σημειώνει ότι περισσότεροι από 420.000 άνθρωποι έχουν φτάσει με βάρκες στις ακτές της Ιταλίας (ή έχουν διασωθεί και μεταφερθεί εκεί), σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα.

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως δεν είναι όλες οι εθνικότητες επιλέξιμες για το πρόγραμμα, κάτι που βρίσκει άτομα από τις περισσότερες εθνικότητες - πλην Σύριων, Ιρακινών και Ερυθραίων - μπλοκαρισμένα στη χώρα.
 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin