Τρίτη, Αυγούστου 23, 2016

Η Νιγηρία ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον ηγέτη της Μπόκο Χαράμ

Η πολεμική αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε ανώτατα στελέχη της Μπόκο Χαράμ, πιθανώς και τον ηγέτη της, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφτανε στη χώρα για συνομιλίες με στόχο την καταστολή των "μαχητών" της οργάνωσης αυτής.

Κυβερνητικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την Παρασκευή το βράδυ στόχους της ισλαμιστικής αυτής οργάνωσης στο δάσος της Σαμπίσα στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα η πολεμική αεροπορία, επισημαίνοντας ότι μόλις επιβεβαίωσε λεπτομέρειες της επιδρομής.

«Ο ηγέτης τους, ο λεγόμενος "Αμπουμπάκαρ Σεκάου", πιστεύεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του στρατού Σάνι Κουκασέκα Ούσμαν, ο οποίος δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες όσον αφορά την πηγή της πληροφορίας αυτής.

Ο στρατός έχει ανακοινώσει και στο παρελθόν ότι πιθανολογείται πως ο Σεκάου είναι νεκρός, αλλά αργότερα η οργάνωση δημοσιοποίησε βίντεο στα οποία εμφανίζεται ένας άνδρας που δηλώνει πως είναι ο Σεκάου και είναι σώος και αβλαβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin