Πέμπτη, Αυγούστου 11, 2016

Κοινό στρατιωτικό μέτωπο με τη Ρωσία ζητά η Τουρκία

Έκκληση στη Ρωσία για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία απηύθυνε η Τουρκία, μετά τις κρίσιμες συζητήσεις μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και του Τούρκου ομολόγου του Recep Tayyip Erdogan που στόχο είχαν να τερματίσουν τη διπλωματική κρίση.

Η σχετική δήλωση έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu στο πλαίσιο της επίσκεψης της τουρκικής αποστολής στη Ρωσία για συζητήσεις που στοχεύουν στο συντονισμό των δράσεων στη Συρία και άλλα διμερή ζητήματα.

"Θα συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Ζητούσαμε πάντα από τη Ρωσία να επιχειρήσουμε από κοινού κατά του Daesh (Ισλαμικό Κράτος)", είπε ο Cavusoglu σε ζωντανή συνέντευξη στο κανάλι του NTV, προσθέτοντας ότι η πρόταση παραμένει "στο τραπέζι".

Ο Cavusoglu κάλεσε τη Ρωσία να πολεμήσει ενάντια στον "κοινό έχθρο" -τους τζιχαντιστές στη Συρία. "Ας ενωθούμε για να συσπειρώσουμε τις προσπάθειές μας απέναντι στο Daesh", είπε χρησιμοποιώντας το αραβικό όνομα για το Ισλαμικό Κράτος.

"Ας πολεμήσουμε μαζί ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση, ώστε να την αφανίσουμε το συντομότερο δυνατό", είπε ο υπουργός, προειδοποιώντας πως εάν μείνει ανεξέλεγκτη, η οργάνωση θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να εξαπλώνεται σε άλλες χώρες.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin