Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

Ρωσία: Τρίωρη καθημερινή κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα υπάρχει καθημερινά μία τρίωρη κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι της Συρίας, προκειμένου να εισέλθουν με ασφάλεια στην πόλη οχήματα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, είπε ότι η κατάπαυση του πυρός θα ισχύει από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι (τοπική ώρα).

«Κάθε στρατιωτική δράση, αεροπορικά πλήγματα και πλήγματα πυροβολικού» θα σταματούν εκείνο το διάστημα, ανέφερε ο ρώσος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ρωσία, μαζί με τις συριακές Αρχές, είναι έτοιμη να βοηθήσει τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να μεταφέρουν βοήθεια στους κατοίκους του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, περίπου 7.000 "μαχητές" της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (σ.σ. το πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) έχουν συγκεντρωθεί από την περασμένη εβδομάδα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού και ότι συνεχώς φτάνουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή. Όπως είπε, έχουν στη διάθεσή τους άρματα, πυροβολικό και οχήματα εξοπλισμένα με όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin