Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016

Ρέντσι - Μέρκελ: «Πρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης»

Με κύρια αναφορά στην οικονομία, στο μέλλον της Ευρώπης και στο μεταναστευτικό, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κοινή συνέντευξη Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και της καγκελάριου 'Αγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ιταλογερμανικής διμερούς συνόδου στο Μαρανέλλο.

«Η Γερμανία πέρυσι υποδέχθηκε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Δηλαδή, δέκα φορές περισσότερους απ' ό,τι η Ιταλία. Είναι σημαντικό να εργασθούμε μαζί, με προσήλωση στην αρχή του επαναπατρισμού όσων δεν δικαιούται τη χορήγηση ασύλου», δήλωσε ο Ρέντσι. Πρόσθεσε, δε, ότι «πρέπει να συνεχίσουν οι διασώσεις ανθρώπινων ζωών».

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Ευρώπη, τόνισε ότι «πρέπει να χρωματισθεί όλο και πιο ζωηρά το μέλλον της, με θάρρος, επενδύσεις και καινοτομίες». «Δεν μοιράζονται σχολικοί έλεγχοι στην Ευρώπη, όπως νομίζει κάποιες φορές και η κοινή μας γνώμη. Εμείς λάβαμε τις δεσμεύσεις μας, πρώτα απ’ όλα ενώπιον των Ιταλών πολιτών», κατέστησε σαφές ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Δήλωσε, παράλληλα, ότι «με τη Γερμανία, κάποιες φορές οι απόψεις μας σε επιμέρους θέματα διαφέρουν, αλλά μας ενώνει η επίγνωση της αξίας της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin