Σάββατο, Αυγούστου 13, 2016

Ξεκινά «σαφάρι» ελέγχων για ελληνικές επιχειρήσεις με έδρα σε Κύπρο και Βουλγαρία

Εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα στη Βουλγαρία και την Κύπρο, πρόκειται να ξεκινήσουν το προσεχές διάσημα οι φορολογικές αρχές.

Στόχος του σαφάρι είναι ο εντοπισμός επιχειρήσεων που λειτουργούν ως «βιτρίνα» προκειμένου να αποφύγουν την ιδιαίτερα υψηλή φορολογία στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η Καθημερινή, επικαλούμενη ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Κύπρο και αμέσως μετά θα σταλούν στην Αθήνα οι λίστες με τις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, καθώς και οι μετοχικές συνθέσεις βουλγαρικών και κυπριακών επιχειρήσεων στις οποίες δραστηριοποιούνται Ελληνες.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στη βόρεια Ελλάδα δραστηριοποιούνται κυκλώματα που «στήνουν», επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, όπου ο φόρος επί των κερδών είναι 10%, ενώ στην Ελλάδα 29%.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα επιβληθεί πολύ μεγάλο πρόστιμο σε όσες επιχειρήσεις εντοπισθούν ότι επί της ουσίας οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους είναι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin