Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2016

Γερμανία: Ετοιμάζεται για ένταση ή άμυνα

Το νέο «Σχέδιο Πολιτικής Άμυνας» της χώρας «για την περίπτωση έντασης ή άμυνας» ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, «σε κατάσταση κινδύνου απαιτείται γρήγορη και αποτελεσματική αντίδραση, γι' αυτό χρειάζονται σαφείς σχεδιασμοί και μηχανισμοί αντίδρασης που πρέπει να προετοιμαστούν εγκαίρως» και οι οποίοι περιλαμβάνουν: «Τήρηση της κρατικής και κυβερνητικής λειτουργίας, προστασία του πληθυσμού, προμήθεια με τα απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες και κάθε άλλη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την διατήρηση της ελευθερίας των επιχειρήσεων».

Πρόκειται για δέσμευση που περιλαμβάνεται στην συμφωνία που είχε συναφθεί κατά τον σχηματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού Κεντροδεξιάς - Κεντροαριστεράς το 2013.

Το νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας προβλέπει ακόμη «για την περίπτωση έντασης και άμυνας», μέτρα για την φροντίδα του πληθυσμού.

Σε αυτά περιλαμβάνονται οι τομείς: πόσιμο νερό, διατροφή και ιατρική περίθαλψη. Εδώ προβλέπεται σειρά μέτρων για την αυτοπροστασία του πληθυσμού. «Για αυτόν τον λόγο το σχέδιο πολιτικής προστασίας συνιστά προς τους πολίτες να φροντίζουν για την προμήθεια τροφίμων για 10 ημέρες», αναφέρει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, στα πιθανά σενάρια που εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδίου πολιτικής προστασίας περιλαμβάνεται ακόμη και η επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης, η οποία ανεστάλη το 2011. Επ΄ αυτού, ο χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου Άνσγκαρ Χέβελινγκ δήλωσε στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk ότι η Γερμανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.
 elzoni.gr
25/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin