Τρίτη, Αυγούστου 09, 2016

Ακιντζί: Συνέχιση τουρκικών εγγυήσεων

Τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας επιθυμεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, υιοθετώντας τη θέση της Άγκυρας.

«Δεν πρέπει να αλλοιώνεται η ενεργή και έμπρακτη εγγύηση της μητέρας πατρίδας Τουρκίας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν υπό απειλή και σε αυτό πρέπει να γίνει μια ρύθμιση, παίρνοντας μαθήματα από το παρελθόν.

«Ο Τουρκοκυπριακός λαός δεν βλέπει άλλη επιλογή επίτευξης της δικής του ασφάλειας εκτός από την Τουρκία», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση λύσης, οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν τη δική τους «αστυνομία, βουλή, κυβέρνηση, ακτοφυλακή». «Μαζί με αυτό, ως η μικρότερη κοινότητα αριθμητικά, σίγουρα θέλουμε τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε μια συμμορία εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να πληγώσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμει», προσθέτοντας ότι η Τουρκία, χωρίς να παρεκκλίνει από τις αρχές του Ατατούρκ, πρέπει να συνεχίσει ως ένα δημοκρατικό, νόμιμο και κοινωνικό κράτος, διότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της Κύπρου και της περιοχής».
  elzoni.gr
9/8/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin